Mindfulness Yoga

Mindfulness Yoga

In mindfulness yoga staat het aandachtig aanwezig zijn centraal. Alle lessen omvatten oefeningen met het lichaam als uitgangspunt. Maar het gaat daarbij niet om lenigheid of spierkracht. Bewust voelen, aandacht voor wat er speelt in lichaam en geest – dáár draait het om. Die houding neem je mee in alle oefeningen: in concentratie en rust; bij inspanning en ontspanning; in het leren natuurlijk te ademen; in staan – zitten – lopen; in meditatie. Zo vergroot je spelenderwijs je lichaamsbewustzijn.
Wat deze yoga je brengt?
– Leren ontspannen,
– Leren omgaan met de drukte in je hoofd,
– Het ontwikkelen van een goede lichaamshouding – ook door de dag héén,
– De opbouw van het lichaamsbewustzijn,
– De kracht van de adem,
– Bewust en met respect leren omgaan met je eigen lichaam èn geest,
– Jezelf ‘laten zijn’.
Wie ervaring heeft met yoga of mindfulness en verder wil, wordt meegenomen naar diepere concentratie, een subtieler lichaamsgevoel en een intensiever ingaan op de wisselwerking lichaam-geest. Maar zoals velen hebben ondervonden: yoga geeft altijd meer dan dat! Het brengt helderheid en kracht van binnenuit. Het verbindt lichtheid met stevigheid. Het verrijkt onze neiging tot controle met het vermogen tot loslaten. Het geeft zelfvertrouwen. Het kan je helpen groeien als mens. Yoga kan een inspiratiebron worden voor je levenshouding en een steun op je eigen levensweg.

Cursussen:  Zie bij Praktische Info

Oefeningen thuis: Hiervoor heb ik CD’s met yoga- en meditatieoefeningen, en een complete Mindfulness training.

Radio interview: Op 10 juli 2016 was er een radio-interview (ca 1 uur) met mij als yogadocent op radio Gelderland. Je vindt het HIER.