Trainer en Coach

Personalia Trainer en Coach Peter Kooij

Mindfulness speelt al vele jaren een centrale rol in mijn werk en leven.  Meer dan 40 jaar geleden ontdekte ik yoga en meditatie. Het heeft me in al die jaren veel gegeven – door mooie tijden heen, door moeilijke tijden heen.
Docent in yoga en in meditatie ben ik nu 40 jaar, nog steeds met veel plezier. Het doet me goed om te zien hoe anderen de weldaad van yoga en/of meditatie ontdekken. Ik vind het ook een belangrijke bijdrage aan deze wereld: het wordt de hoogste tijd dat deze aspecten meer ingang vinden in een wereld die dreigt dóór te draaien ……

Naast dit werk ben ik ook ruim 30 jaar werkzaam als trainer / coach voor particulieren en bedrijven. Ik richt me daarin op het versterken van het persoonlijk functioneren, waarbij aandacht voor de persoonlijke effectiviteit, health-management en communicatie centraal staan. Mediteren is mooi, maar het gaat er ook om hoe je in de dag zelf en op je werk functioneert – presteren en toch jezelf goed bewaren. Dat heeft alles met ‘mindfulness’ te maken, maar meer op een toegepaste manier. In al dit werk integreer ik geest en lichaam via gerichte oefeningen uit onder meer de yoga en de sport.

Voordat ik dit full time deed, heb ik gewerkt als docent aan het HBO (medische biologie), als adviseur kwaliteitszorg, en als coördinator vormingscentrum.

Ik ben eigenaar/directeur van Move Consultancy Nijmegen. Ik ben voorzitter van het Han Fortmann centrum Nijmegen, waar ik ook als docent aan verbonden ben. In beperkte mate geef ik ook trainingen aan de Volksuniversiteit in Arnhem en in Utrecht. Als coach ben ik gecertificeerd bij Newfield International Coaching Netwerk.

Op 10 juli 2016 was er een radio-interview (ca 1 uur) met mij als yogadocent op radio Gelderland. Je vindt het HIER.